onsdag 9 maj 2012

Får det lov att vara en bulle till kaffet?


Det bästa bullreceptet hitills (med ett extra tillägg) är ifrån Kungsörnen (men det går lika bra att baka med Möllarens vetemjöl!)

Kanelbullar ca 40 st
1,4 liter vetemjöl
150g smör (jag använder flytande smör)
5 dl mjölk (jag använder ibland havredryck)
50g jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
tillägg 1 ägg

Värm smör och vätska till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan och rör tills jästen löst sig. Häll i 1 ägg, socker, salt och kardemumma och rör runt. Mät upp mjölet  (spara 2 dl till utbakning) och rör i, arbeta degen i ca 7-10 min. Låt den jäsa under duk i
 ca 40 min.



Knåda degen på bakbordet tills den blir smidig nog att kavla ut. Dela degen i två bitar och kavla ut den ena biten. Bre på smör/margarin och sockra över strösocker och kanel. Rulla ihop och skär till bullar.




Pensla bullarna med ägg utvispat i mjölk/havredryck. Strö över pärlsocker.


Ställ in bullarna i ugnen på 250 grader i ca 5-10 min. Bullarna behöver inte jäsa på plåten innan de gräddas! 

Njut nu av dina goda bullar till kaffet/mjölken/apelsinjuicen!
Lycka till!

1 kommentar:

  1. Idag fick jag lite backflash. Jag bakade mycket och alltid när mina barn var små och idag på jobb sa jag att nu är jag allt sugen att fylla frysen ;) finnemang med recept nu ;) http://jeannette.rojnert.se/

    SvaraRadera